Vi söker nya peer supportrar!

15 september, 2023

Vill du arbeta som själverfaren stödperson inom Göteborgs Stad? Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som peer supporter inom Göteborgs Stad.

En peer supporter är en själverfaren stödperson för människor som befinner sig i ett tillstånd där de behöver mycket stöd och hjälp. Du ska därför ha egen erfarenhet av psykisk ohälsa, tidigare missbruk eller att du exempelvis har varit hemmasittare. Du ska också vara tillräckligt återhämtad för att kunna arbeta som stödperson. Du blir anställd som en del av arbetsteamet inom en förvaltning i Göteborgs Stad, till exempel inom socialförvaltningarna, boendeverksamhet eller på en skola.

Att dela sina upplevelser med någon annan som har lärt sig hantera och förstå sin psykiska ohälsa har visat sig oerhört effektivt för att bryta självstigma, utanförskap och leder till snabbare återhämtning.

Hösten 2023 anordnas en utbildning för dig som är intresserad av att arbeta som peer supporter. Utbildningen är kostnadsfri och efter godkänd utbildning får du ett certifikat som visar på att du är en certifierad peer supporter.

Hur gör jag för att ansöka?
Det är viktigt att du som söker läser hela annonsen och svarar på de tillhörande frågorna. I annonsen finns information om vart du sedan skickar dina svar. Ladda ner annonsen här.

Välkommen med din ansökan!

NSPH Västra Götaland på årets Bokmässa

25 september, 2023
På torsdag drar årets Bokmässa igång! Vår riksorganisation, NSPH, har skapat Scenen för psykisk hälsa, en arena om psykiskt mående och som gästas av författare, psykologer, psykiatriker, egenerfarna, anhöriga och andra som på olika sätt ger sitt perspektiv på temat psykisk hälsa. ...
Läs mer

Hur har Majorna-Linnés boendestöd arbetat med resultatet från brukarrevisionen?

14 september, 2023
Under våren 2022 genomförde NSPH Västra Götaland en brukarrevision på Majorna-Linnés boendestöd (numera Boendestöd Centrum 3). Den här terminen har två träffat två stödpedagoger från verksamheten för ett uppföljningssamtal. Det blev en bra dialog där vi pratade om deras upplevelser ...
Läs mer

Digital dialogfika 21/9: tema härskartekniker

14 september, 2023
Den 21 september bjuder NSPH Västra Götaland in till digital dialogfika med tema ”Härskartekniker”. Dagens gäst är Eva Vargas. Eva har en master i globala studier. Hon berättar om olika härskartekniker, hur de fungerar och vad de kan leda till. Vi kommer också prata om hur vi kan arbeta ...
Läs mer