Vill du arbeta extra som intervjuare?

31 augusti, 2022

Nu söker vi brukarrevisorer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa som vill intervjua brukare i våra brukarundersökningar.

NSPH Västra Götaland och Göteborg genomför årligen brukarstyrda brukarundersökningar. Nu söker vi dig som vill intervjua brukare i våra brukarundersökningar. Materialet från intervjuerna sammanställs av våra samordnare till en rapport. På så sätt får verksamheterna reda på vad de behöver förändra för att göra stödet ännu bättre.

Vem vi söker
Vi söker dig som tycker brukarperspektiv inom psykiatrisk vård är viktigt. Vi vill att du har egen erfarenhet av psykisk ohälsa – antingen för egen del eller som anhörig. Du behöver inte ha någon specifik utbildning eller vara en erfaren intervjuare sedan tidigare, vi utbildar dig för uppdraget.

Omfattning och plats
Intervjuare är ett behovsstyrt extrajobb. Antalet uppdrag varierar från termin till termin. Du bestämmer själv hur många och vilka intervjuer du vill genomföra. Timlönen är 250 kronor.

I första hand intervjuar du brukare i socialpsykiatriska verksamheter i Göteborgs Stad. Det kan till exempel vara boendestöd och boenden med särskild service. Det kan även uppstå behov av att genomföra intervjuer på verksamheter i andra delar av Västra Götaland. Du bestämmer själv om du endast vill göra intervjuer i Göteborg eller även utanför Göteborg.

Intresserad?
Kontakta lotten@nsphvastragotaland.se. Vi påbörjar urval i mitten av september och hör av oss till dig om du är aktuell för uppdraget.

Artikelserie peer support: Jeanette bygger relationer utifrån sina erfarenheter av psykisk ohälsa

29 maj, 2023
Yrkesrollen peer support* blir allt mer eftertraktad av både arbetsgivare och arbetstagare. I Västra Götaland har det funnits aktiva peer supportrar sedan 2016, men i och med en ökad efterfrågan utbildades fler under hösten 2022. I den sista delen av vår artikelserie om peer support ska vi be ...
Läs mer

Vill du arbeta extra som intervjuare till våra brukarrevisioner?

24 maj, 2023
NSPH Västra Götaland genomför årligen brukarstyrda brukarrevisioner. Nu söker vi dig som vill arbeta extra med att intervjua brukare i socialpsykiatriska verksamheter i Göteborgs Stad. Intervjuerna handlar om vad brukarna tycker är bra och mindre bra med stödet de får. Vem vi söker Vi s ...
Läs mer

Artikelserie peer support: Moni vill få igång samtal och nya perspektiv på psykisk ohälsa

15 maj, 2023
Yrkesrollen peer support* blir allt mer eftertraktad av både arbetsgivare och arbetstagare. I Västra Götaland har det funnits aktiva peer supportrar sedan 2016. I och med en ökad efterfrågan utbildades nya ”peerar” under hösten 2022. En av av de nyutbildade peer supportrarna är Moni, som ...
Läs mer