Vill du arbeta extra som intervjuare?

31 augusti, 2022

Nu söker vi brukarrevisorer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa som vill intervjua brukare i våra brukarundersökningar.

NSPH Västra Götaland och Göteborg genomför årligen brukarstyrda brukarundersökningar. Nu söker vi dig som vill intervjua brukare i våra brukarundersökningar. Materialet från intervjuerna sammanställs av våra samordnare till en rapport. På så sätt får verksamheterna reda på vad de behöver förändra för att göra stödet ännu bättre.

Vem vi söker
Vi söker dig som tycker brukarperspektiv inom psykiatrisk vård är viktigt. Vi vill att du har egen erfarenhet av psykisk ohälsa – antingen för egen del eller som anhörig. Du behöver inte ha någon specifik utbildning eller vara en erfaren intervjuare sedan tidigare, vi utbildar dig för uppdraget.

Omfattning och plats
Intervjuare är ett behovsstyrt extrajobb. Antalet uppdrag varierar från termin till termin. Du bestämmer själv hur många och vilka intervjuer du vill genomföra. Timlönen är 250 kronor.

I första hand intervjuar du brukare i socialpsykiatriska verksamheter i Göteborgs Stad. Det kan till exempel vara boendestöd och boenden med särskild service. Det kan även uppstå behov av att genomföra intervjuer på verksamheter i andra delar av Västra Götaland. Du bestämmer själv om du endast vill göra intervjuer i Göteborg eller även utanför Göteborg.

Intresserad?
Kontakta lotten@nsphvastragotaland.se. Vi påbörjar urval i mitten av september och hör av oss till dig om du är aktuell för uppdraget.

NSPH Västra Götaland på årets Bokmässa

25 september, 2023
På torsdag drar årets Bokmässa igång! Vår riksorganisation, NSPH, har skapat Scenen för psykisk hälsa, en arena om psykiskt mående och som gästas av författare, psykologer, psykiatriker, egenerfarna, anhöriga och andra som på olika sätt ger sitt perspektiv på temat psykisk hälsa. ...
Läs mer

Vi söker nya peer supportrar!

15 september, 2023
Vill du arbeta som själverfaren stödperson inom Göteborgs Stad? Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som peer supporter inom Göteborgs Stad. En peer supporter är en själverfaren stödperson för människor som befinner sig i ett tillstånd där de behöver mycket stöd och hjälp. ...
Läs mer

Hur har Majorna-Linnés boendestöd arbetat med resultatet från brukarrevisionen?

14 september, 2023
Under våren 2022 genomförde NSPH Västra Götaland en brukarrevision på Majorna-Linnés boendestöd (numera Boendestöd Centrum 3). Den här terminen har två träffat två stödpedagoger från verksamheten för ett uppföljningssamtal. Det blev en bra dialog där vi pratade om deras upplevelser ...
Läs mer