Föreningar i fokus: Attention Göteborg

07 januari, 2020

NSPHiG består av och samverkar med 16 föreningar inom det psykiatriska området. Varje förening driver också var för sig frågor och aktiviteter som rör deras medlemmar. För att uppmärksamma detta presenterar vi en förening i taget, där de får möjligheten att berätta om sin verksamhet. Den här gången är det dags för Attention Göteborg.

Attention Göteborg är en av Riksförbundet Attentions lokalföreningar. De vänder sig till alla inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), till exempel personer med ADHD, ASD/Aspergers syndrom, språkstörning och Tourettes syndrom. Även anhöriga och andra som vill stödja föreningens arbete är välkomna till dem.

Idag har Attention Göteborg 600 medlemmar. Sedan 2018 är Egil Aasgaard ordförande i föreningen, men han har varit medlem sedan 2014. Egil ser många fördelar med att vara medlem i en förening:

– Det mest givande är att få engagera sig i det gemensamma arbetet. Jag tycker också om att våga tänka nytt, satsa utifrån de förutsättningar som finns samt att hålla inspiration och glädje på en nivå som gör att det blir roligt att engagera sig ideellt.

 

Medlemsaktiviteter, brukardelaktighet och utbildningar

För sina medlemmar anordnar Attention Göteborg aktiviteten ”Prata & Skapa” tillsammans med Studieförbundet vuxenskolan. Den riktar sig till personer från 15 år och uppåt och där kan deltagarna träffas, prata och skapa inom exempelvis foto, musik, rollspel och bild. Du kan läsa mer om aktiviteten här.

Intressepolitiskt deltar föreningen i olika brukar- och inflytanderåd samt anordnar utbildningsföreläsningar:

– Vi anpassar föreläsningarna utifrån uppdragsgivarna och deras önskemål. Hittills har vi utbildat personalen på Botaniska trädgården i Göteborg och Naturhistoriska museet. Vi har ytterligare intressenter på gång, så även skolor, berättar Egil.

Föreningen välkomnar även medlemmar i behov av juridisk rådgivning, anordnar pluggstugor och driver en egen podcast. Det går också bra att besöka dem på deras kansli:

– Där kan man träffa styrelsemedlemmar, hämta information eller bara ta en fika och prata en stund, säger Egil.

 

Attention Göteborg på hemsida och sociala medier

Under 2020 berättar Egil Aasgaard att föreningen kommer utveckla och profilera sina fokusområden ännu mer i sin marknadsföring:

– Att tänka innovativt och kreativt i syfte att skapa en positiv och växande utveckling är såklart lockande, säger han och tipsar om föreningens kalender på hemsidan för mer information om vårens aktiviteter.

Förutom hemsidan finns Attention Göteborgs i sociala medier. I dessa kanaler finns information om vad som är på gång hos dem, men också artiklar och tips inom föreningens intressepolitiska område. Du hittar dem på Facebook, Instagram (@attentiongoteborg) och Youtube.

 


Carin Wass och Britta Brus

 


Carin Wass, Tove Wass och Britta Brus

 

Stort tack Egil Aasgaard och Attention Göteborg för ert arbete och engagemang. Vi hoppas på en spännande vår i föreningen!

Kategorier Aktuellt Föreningar

Första luckan i NSPH Västra Götalands brukarinflytandekalender

03 december, 2023
Idag är det första advent och dags för den första luckan i NSPH Västra Götalands brukarinflytandekalender, med nedslag i året som gått. Klippet handlar om Hjärnkoll i Västra Götalands uppmärksammande av transerfarenhet och psykisk ohälsa, med utgångpunkt i en ambassadörs be ...
Läs mer

Brukarrevisionsrapport: Berghagavägens BmSS (Göteborgs Stad)

01 december, 2023
Brukarrevisionen av Berghagavägens BmSS (Bostad med särskild service) i Göteborgs Stad är nu klar. I rapporten är hela resultatet sammanställt följt av ett antal styrkor och utvecklingsområden. Berghagavägens BmSS har 11 hyresgäster. I brukarrevisionen deltog 6 av dem, som intervjuades he ...
Läs mer

Digital dialogfika 14/12: tema anhörigskap

30 november, 2023
Den 14 december bjuder NSPH Västra Götaland in till årets sista digital dialogfika, denna gång med tema ”Anhörigskap”. Dagens gäster är Lena Eilersson (Anhörig Göteborg) samt Eva Garbielsson och Monica Albinsson (Anhörigkonsulenter). Tillsammans samtalar vi om anhörigskapet och de an ...
Läs mer