Föreningar i fokus: Attention Göteborg

07 januari, 2020

NSPHiG består av och samverkar med 16 föreningar inom det psykiatriska området. Varje förening driver också var för sig frågor och aktiviteter som rör deras medlemmar. För att uppmärksamma detta presenterar vi en förening i taget, där de får möjligheten att berätta om sin verksamhet. Den här gången är det dags för Attention Göteborg.

Attention Göteborg är en av Riksförbundet Attentions lokalföreningar. De vänder sig till alla inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), till exempel personer med ADHD, ASD/Aspergers syndrom, språkstörning och Tourettes syndrom. Även anhöriga och andra som vill stödja föreningens arbete är välkomna till dem.

Idag har Attention Göteborg 600 medlemmar. Sedan 2018 är Egil Aasgaard ordförande i föreningen, men han har varit medlem sedan 2014. Egil ser många fördelar med att vara medlem i en förening:

– Det mest givande är att få engagera sig i det gemensamma arbetet. Jag tycker också om att våga tänka nytt, satsa utifrån de förutsättningar som finns samt att hålla inspiration och glädje på en nivå som gör att det blir roligt att engagera sig ideellt.

 

Medlemsaktiviteter, brukardelaktighet och utbildningar

För sina medlemmar anordnar Attention Göteborg aktiviteten ”Prata & Skapa” tillsammans med Studieförbundet vuxenskolan. Den riktar sig till personer från 15 år och uppåt och där kan deltagarna träffas, prata och skapa inom exempelvis foto, musik, rollspel och bild. Du kan läsa mer om aktiviteten här.

Intressepolitiskt deltar föreningen i olika brukar- och inflytanderåd samt anordnar utbildningsföreläsningar:

– Vi anpassar föreläsningarna utifrån uppdragsgivarna och deras önskemål. Hittills har vi utbildat personalen på Botaniska trädgården i Göteborg och Naturhistoriska museet. Vi har ytterligare intressenter på gång, så även skolor, berättar Egil.

Föreningen välkomnar även medlemmar i behov av juridisk rådgivning, anordnar pluggstugor och driver en egen podcast. Det går också bra att besöka dem på deras kansli:

– Där kan man träffa styrelsemedlemmar, hämta information eller bara ta en fika och prata en stund, säger Egil.

 

Attention Göteborg på hemsida och sociala medier

Under 2020 berättar Egil Aasgaard att föreningen kommer utveckla och profilera sina fokusområden ännu mer i sin marknadsföring:

– Att tänka innovativt och kreativt i syfte att skapa en positiv och växande utveckling är såklart lockande, säger han och tipsar om föreningens kalender på hemsidan för mer information om vårens aktiviteter.

Förutom hemsidan finns Attention Göteborgs i sociala medier. I dessa kanaler finns information om vad som är på gång hos dem, men också artiklar och tips inom föreningens intressepolitiska område. Du hittar dem på Facebook, Instagram (@attentiongoteborg) och Youtube.

 


Carin Wass och Britta Brus

 


Carin Wass, Tove Wass och Britta Brus

 

Stort tack Egil Aasgaard och Attention Göteborg för ert arbete och engagemang. Vi hoppas på en spännande vår i föreningen!

Kategorier Aktuellt Föreningar

Inspirationskonferens: Att stärka föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF

16 september, 2022
Den 20 oktober anordnar Bräcke diakoni och NSPH Västra Götaland och Göteborg en kostnadsfri digital inspirationskonferens kring att stärka föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF. Under dagen får du ta del av hur man kan stärka föräldrar med psykisk ohälsa eller NPF. Du får lyssna ti ...
Läs mer

Berghagavägens BmSS arbete med resultatet från en brukarrevision

12 september, 2022
Under hösten 2021 utförde NSPH Västra Götaland och Göteborg en brukarrevision på Berghagavägens boende med särskild service. Den här terminen besökte vi verksamheten för uppföljningssamtal. Berghagavägens BmSS har 12 lägenheter och hyresgästerna består av både kvinnor och män i å ...
Läs mer

Krönika av Björn Eklund

09 september, 2022
Imorgon, den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. En dag vars syfte är att lyfta frågan om suicid och sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan. Björn Eklund arbetar på Riksförbundet för SuicidPrevention och EfterlevandeStöd har skrivit en text till ...
Läs mer