Alealiber IF är ny medlemsförening hos NSPH Västra Götaland

Vi är glada att kunna meddela att Alealiber IF är ny medlemsförening hos NSPH Västra Götaland! Alealiber IF är en idrottsförening som vill uppmärksamma och utöva idrott för frihet ifrån psykisk ohälsa.

Alealiber IF startade 2018 och registrerades som idrottsförening år 2020. Hos dem är alla välkomna, oavsett ålder och könsidentitet, för att utöva fysisk aktivitet och ha trevligt tillsammans. Vi har ställt några frågor till Joachim Frej, ordförande i Alealiber IF.

Hej Joachim och välkommen till oss på NSPH Västra Götaland! Ni är ju en idrottsförening – faktiskt vår enda medlemsförening inom det området, vilket är ett bra komplement till övriga föreningar. På vilket sätt är ni även kopplade till psykisk (o)hälsa?

Alealiber IF vill uppmärksamma samt utöva idrott för frihet ifrån psykisk ohälsa. Vi delar den humanistiska filosofin att idrott ska vara kul och det innebär att man tror på varandra, har tillit till varandra och man är ett föredöme mot varandra. Allt bygger på valfrihet och man är med så mycket man vill och kan. Alealiber IF är religiöst och politiskt obunden och hos oss är ALLA välkomna. Vår kärna är att förebygga och förhindra psykisk ohälsa genom fysisk aktivitet via den humanistiska filosofin.

Fysisk aktivitet står i centrum hos er, men kan du berätta lite mer om vilka aktiviteter ni erbjuder?

– Vi erbjuder olika former av fysisk aktivitet så som fotboll, futsal, tennis, badminton och basket. På sikt kommer vi erbjuda löpning, friidrott, handboll och brottning. Vi träffas också på olika platser så som caféer och restauranger, med lättare form av aktiviteter som brädspel eller kulturutbyten.

Ni har ju varit i kontakt med oss under en period och nu alltså blivit invalda som medlemsförening. Varför ville ni bli en del av NSPH Västra Götaland?

– Vi vill vara en del av NSPH Västra Götaland på grund av att vi är verksamma i Göteborg och vi precis som alla andra medlemsföreningar arbetar med frågor kring psykisk hälsa och människors välmående. Vi ser att det finns ett behov av att kunna erbjuda aktiviteter för att människor ska öka sitt psykiska mående. Vi vill gärna kunna erbjuda denna möjligheten till NSPH Västra Götalands medlemmar genom samverkan och utbyte i dessa frågor.

Här kan du läsa mer om Alealiber IF. Välkomna till oss!