Fem frågor till vår nya medarbetare Lotten Lilja

NSPH Västra Götaland och Göteborg har anställt en ny medarbetare. Vi önskar Lotten Lilja välkommen till oss!

Hej Lotten!

Vill du börja med att berätta lite om dig själv?
– Jag är en vetgirig kvinna på 56 år. Kommer från vackra Jönköping, som jag bott i de senaste 25 åren av mitt liv. Träffade kärleken, och bestämde mig för att flytta till Kungälv då pendlingslivet blev för komplicerat. Har en vuxen dotter som studerar i Uppsala. Jag tycker om människor i alla former och mänskliga möten. Älskar att läsa både skönlitteratur och gå olika typer av kurser. Jag har under åren läst socialpsykologi, pedagogik, och senast socialt motstånd. Har en pågående KBT-kurs liggande, som jag återkommer till när tid finns.

Vad ska du arbeta med på NSPH Västra Götaland och Göteborg?
– Jag kommer att jobba med brukarrevisioner i Göteborgs stad.

Vad gjorde du innan du började arbeta på NSPH Västra Götaland och Göteborg?
– Som ung utbildade jag mig till skötare inom psykiatrisk vård och fick snabbt jobb som behandlingsassistent i Jönköpings kommun. Arbetet innebär att jag träffade människor med olika behov i deras hemmiljö. Trivdes fantastiskt bra där. De senaste 10 åren jobbade jag istället från ett annat perspektiv, nämligen administrativt som stabsadministratör på Individ- och familjeomsorgen. Också ett spännande jobb!

Vad tycket du är viktigt med brukarrevisioner och på vilket sätt tror du att de kan göra nytta?
– Att få göra sin röst hörd oavsett var du befinner dig i livet är oerhört viktigt. Genom att lyssna på de personer som faktiskt besitter bäst kunskap om sitt stöd, det vill säga brukaren, får vi tillgång till en enorm kunskapsbank. Jag ser bara möjligheter.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
– Naturen är mitt andrum, och oftast får kameran följa med. Har rest väldigt mycket i livet, och älskar nya platser och miljöer. Resmålet behöver inte alltid ligga så långt bort. Jag delar matintresse med min sambo, och vi har skapat både fantastiska och hemska maträtter. Tyvärr är min bakningsgen katastrof. Älskar långfrukostar framför nyhetsmorgon, och saknar hund, men det kanske kommer i framtiden.