OCD-föreningen

Svenska OCD-förbundet är en ideell förening med uppgift att stödja människor med tvångssyndrom (OCD) och deras anhöriga.

Vi vill även öka kunskapen om tvångssyndrom till allmänheten samt personer inom vården, skolan och socialtjänsten.

Tvångssyndrom inkluderar tvångshandlingar och tvångstankar samt relaterade syndrom som dysmorfofobi/BDD (upplevd fulhet), samlarsyndrom (hoarding), dermatillomani (skin-picking) samt trichotillomani (hair-pulling)

OCD-förbundet grundades 1989. År 1991 startade en lokalavdelning i Göteborg och ett par år senare bildades en ideell förening. Våra medlemmar finns i Västra Götaland och i norra Halland – från Strömstad i norr till Varberg i söder samt Borås, Alingsås, Falköping, Skövde och Skara österut.

Vi anordnar föreläsningar (oftast) den tredje söndagen varje månad mellan september till maj, klockan 15.00. Vi träffas på Mötesplats Göteborg, Södra Allégatan 1B, dit alla är välkomna. Till dessa möten bjuder vi in psykiatriker, psykologer, terapeuter, personer inom sjukvården med flera, som kan ge oss svar på våra frågor.

Föreningen anordnar även stödgrupper i form av cirklar för personer med OCD och deras anhöriga/närstående samt för anhöriggrupper. Vi föreläser också för olika yrkesgrupper samt har uppdragsutbildningar för personal och arbetslag inom boendestöd, hemtjänst och psykiatri.

Besök vår hemsida för mer information.