Vad händer på suicidpreventiva dagen 10 september?

01 september, 2023

Den 10 september infaller suicidpreventiva dagen, en dag med syfte att belysa och prata om hur vi kan förebygga självmord. Bland NSPH Västra Götalands medlemsföreningar finns flera vars arbete kretsar kring att förebygga och öka kunskapen om självmord. Här kan du läsa hur de uppmärksammar dagen.

  • SPES, SPIV, Sensus och Domkyrkoförsamlingen Göteborg med flera välkomnar alla till Domkyrkan i Göteborg. Det finns fika, möjlighet till samtal och information om verksamheterna. Evenemanget börjar kl. 12:00 och kl. 16:00 kan man tända ljus för alla som kämpar mot suicid och för de som inte längre finns med oss. Läs mer i Facebook-evenemanget eller på Sensus hemsida.
  • SPES anordnar flera saker runtom i Västra Götaland med omnejd, till exempel ljusmanifestationer, föreläsningar, sång och musik. Läs mer om samtliga arrangemang här.
  • SPIV, i samarbete med Sensus, anordnar en digital och kostnadsfri föreläsning om Psykisk Livräddning. Föreläsningen börjar kl. 10:00, anmälan krävs. Läs mer om föreläsningen i Facebook-evenemanget. Anmäl dig på denna länk.
  • Suicide Zero finns på plats på Frölunda Torg den 9 september (11:00-17:00) och i Nordstan den 10 september (10:00-18:00). Där kan man prata med dem, få information om deras verksamhet eller bara stanna upp och minnas någon som har gått bort i suicid.
  • Suicide Zero arrangerar tillsammans med bland annat Medborgarskolan Väst, Nordic Art Hub och Radiomuseet Göteborg en konstutställning där alla intäkter oavkortat går till Suicide Zeros arbete mot självmord. Utställningen pågår mellan 8 och 10 september och innehåller, förutom konstverk, bland annat ett antal föreläsningar, tal och dansuppvisning. Mer information finns i Facebook-evenemanget.

Ta hand om varandra!

NSPH Västra Götaland på årets Bokmässa

25 september, 2023
På torsdag drar årets Bokmässa igång! Vår riksorganisation, NSPH, har skapat Scenen för psykisk hälsa, en arena om psykiskt mående och som gästas av författare, psykologer, psykiatriker, egenerfarna, anhöriga och andra som på olika sätt ger sitt perspektiv på temat psykisk hälsa. ...
Läs mer

Vi söker nya peer supportrar!

15 september, 2023
Vill du arbeta som själverfaren stödperson inom Göteborgs Stad? Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som peer supporter inom Göteborgs Stad. En peer supporter är en själverfaren stödperson för människor som befinner sig i ett tillstånd där de behöver mycket stöd och hjälp. ...
Läs mer

Hur har Majorna-Linnés boendestöd arbetat med resultatet från brukarrevisionen?

14 september, 2023
Under våren 2022 genomförde NSPH Västra Götaland en brukarrevision på Majorna-Linnés boendestöd (numera Boendestöd Centrum 3). Den här terminen har två träffat två stödpedagoger från verksamheten för ett uppföljningssamtal. Det blev en bra dialog där vi pratade om deras upplevelser ...
Läs mer