Vad händer på suicidpreventiva dagen 10 september?

Den 10 september infaller suicidpreventiva dagen, en dag med syfte att belysa och prata om hur vi kan förebygga självmord. Bland NSPH Västra Götalands medlemsföreningar finns flera vars arbete kretsar kring att förebygga och öka kunskapen om självmord. Här kan du läsa hur de uppmärksammar dagen.

  • SPES, SPIV, Sensus och Domkyrkoförsamlingen Göteborg med flera välkomnar alla till Domkyrkan i Göteborg. Det finns fika, möjlighet till samtal och information om verksamheterna. Evenemanget börjar kl. 12:00 och kl. 16:00 kan man tända ljus för alla som kämpar mot suicid och för de som inte längre finns med oss. Läs mer i Facebook-evenemanget eller på Sensus hemsida.
  • SPES anordnar flera saker runtom i Västra Götaland med omnejd, till exempel ljusmanifestationer, föreläsningar, sång och musik. Läs mer om samtliga arrangemang här.
  • SPIV, i samarbete med Sensus, anordnar en digital och kostnadsfri föreläsning om Psykisk Livräddning. Föreläsningen börjar kl. 10:00, anmälan krävs. Läs mer om föreläsningen i Facebook-evenemanget. Anmäl dig på denna länk.
  • Suicide Zero finns på plats på Frölunda Torg den 9 september (11:00-17:00) och i Nordstan den 10 september (10:00-18:00). Där kan man prata med dem, få information om deras verksamhet eller bara stanna upp och minnas någon som har gått bort i suicid.
  • Suicide Zero arrangerar tillsammans med bland annat Medborgarskolan Väst, Nordic Art Hub och Radiomuseet Göteborg en konstutställning där alla intäkter oavkortat går till Suicide Zeros arbete mot självmord. Utställningen pågår mellan 8 och 10 september och innehåller, förutom konstverk, bland annat ett antal föreläsningar, tal och dansuppvisning. Mer information finns i Facebook-evenemanget.

Ta hand om varandra!